• Geplaatst 118 dagen geleden

Het gaat goed met de bouwsector. Zo goed dat het steeds moeilijker wordt voor bouwbedrijven om geschikt personeel te vinden voor klussen en projecten, melden economen van ABN Amro in een rapport over ontwikkelingen in de bouwsector.

Het afgelopen kwartaal gaf ruim 20% van alle bouwbedrijven aan dat een tekort aan medewerkers hun werkzaamheden belemmert. Dat is het hoogste niveau ooit. Volgens de onderzoekers stijgen de prijzen bovendien sneller dan de productie in de bouw. Dat komt onder meer doordat de vraag harder stijgt dan het aanbod.

De bouw profiteert vooral van de verder aantrekkende economie in Nederland. Daardoor is het ondernemersvertrouwen erg hoog in deze sector, al zakte het wel een beetje ten opzichte van een kwartaal eerder. De bouwsector zal naar verwachting verder groeien in 2017 en 2018, maar de groei zal wel wat afnemen ten opzichte van 2016. Daarbij zijn bouwbedrijven verder positief gestemd over hun orderportefeuilles. Die stegen naar het hoogste niveau sinds de eerste meting in 2012.

Bron: https://www.nu.nl/economie/4976189/arbeidstekort-in-bouw-loopt-record.html