• Geplaatst 172 dagen geleden

Maak jij je als ‘jobhopper’ druk om je pensioen? Niet nodig! Pensioenfondsen en verzekeraars gaan binnenkort kleine pensioenen bij elkaar optellen, in plaats van ze af te kopen met een eenmalige uitkering. Staatssecretaris Klijnsma stuurt een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer om dat mogelijk te maken.

Door de flexibilisering van de arbeidsmarkt wisselen mensen vaker van baan. Hierdoor bouwen ze meerdere kleine pensioenen op, die over verschillende pensioenfondsen versnipperd zijn. De fondsen kunnen pensioenen van minder dan 466 euro per jaar nu nog tussentijds afkopen en in één keer uitkeren. Maar dat  is volgens Klijnsma niet in het belang van gepensioneerden. Op dit moment zijn er zo’n 4,5 miljoen kleine pensioenpotjes met bedragen onder de 466 euro per jaar.

Klijnsma, die het plan al eerder aankondigde, heeft met de pensioenuitvoerders en de sociale partners afgesproken om dat anders te organiseren en de pensioentjes samen te voegen. “Zo bouwen mensen, vooral tijdelijke krachten meer op. En het geld houdt zijn pensioenbestemming.” Als het aan de staatssecretaris ligt, gaat de nieuwe wet begin volgend jaar in.

Bron: https://nos.nl/artikel/2190508-kleine-pensioentjes-van-jobhoppers-samengevoegd.html