En of jij je die sollicitatie toe wil eigenen! De eerste hindernis is genomen en je mag op gesprek komen, maar wat dan?

Je weet hoe belangrijk een ‘eerste indruk’ is. Al kan iemand op een later moment altijd nog verrast worden door een verkeerde inschatting, zorg altijd voor een frisse en verzorgde uitstraling!

Misschien ben je wel ontzettend zenuwachtig dus zorg allereerst voor rust in je hoofd. Het gesprek is er om ‘jouw persoonlijkheid, kennis en ervaring’ te matchen met de wensen van de werkgever. Blijf dus vooral jezelf, dan wordt het meteen duidelijk of er een wederzijdse klik is.

De een weet zich als geen ander te presenteren tijdens het gesprek en kent moeiteloos alle ingestuurde informatie uit het blote hoofd. Mocht dit je meer moeite kosten, zorg er dan voor dat je alle informatie waarover vragen gesteld kunnen worden, bij de hand hebt. Met een geprint exemplaar van je motivatiebrief en je cv heb je tegelijkertijd een papier om je eigen aantekeningen op kwijt te kunnen!

Zorg ervoor dat er echt een gesprek gestart wordt. Dit doe je niet alleen door te antwoorden op de gestelde vragen, maar ook interesse vanuit jouw zijde te tonen. Vooraf bedenk je al wat je graag allemaal wilt weten, maar luister goed naar wat er verteld wordt zodat je daar op in kan haken. Dit zorgt voor een minder ‘ingestudeerde’ presentatie. Hopelijk is het ijs snel gebroken en hebben beide partijen een goede indruk weten te krijgen of deze vacature voor jou is weggelegd!